Om / Kontakt

Skinnfabriken är en webbshop som innehar produkter av skinn eller liknande. Vi säljer exklusiva produkter till rätt pris. Läs mer om våra produkter nedan. Skinnfabriken har sin logistik i Jönköping och administration. Jag William som har startat Skinnfabriken har även andra projekt sidan om skinnfabriken som wsevent.se som inriktat sig mot events. 

För oss på Skinnfabriken handlar vår kollektion Baway om mode, kvalitet och funktion. Vi ser våra produkter som något utöver det vanliga och som har det ”lilla extra” i form av känsla och hållbarhet - produkter vi gärna själva använder. Vi söker också hela tiden efter nya produkter som du saknar idag. Har du en ide som du önskar så tveka inte att kontakta oss så kanske vi börjar tillverka och sälja den.Ladda ner baway senaste informationsblad för ta del av alla skinnprodukter

Information om produkterna

TYG
CANVAS VÄSKOR
Våra väskor är gjorda av kraftig vaxad canvas i 100% bomull, 400 g/m2 och med snygga skinn-detaljer. Skinnet är samma högkvalitativa buffelskinn som i våra andra väskor. Hela kollektionen har kraf-tiga YKK dragkedjor i metall, smarta fickor och finns i två snygga klassiska färger, Khaki och Navy. Varje väska har unik numrering. 

LÄDER
Lädret i väskorna är av kraftigt buffelskinn och de tillverkas i Indien. Det oljas in för hand av vegetabiliska oljor och därför kan lädret skifta i färgen beroende på att lädret suger upp oljan olika. Efter att lädret är inoljat vaxar man ytan för hand. Det är meningen att det ska vara skiftningar i lädret det är tecken på att det är äkta och inte efterbehandlat för att se bra ut

Leverantören har ett Garveri och en Fabrik som samarbetar mycket nära därför är det lätt att ha kontroll över tillverkningen. Garveriet använder bara EU tillverkade ingredienser vid garvning av lädret, INGET KROM som är förbjudet i dag.

  • Varje väska har ett unikt tillverkningsnummer, det finns bara 1 exemplar av varje väska.
  • Dragkedjorna är YKK dragkedjor i metall
  • Alla väskor har praktiska fickor och är packade i snygg påse som du kan förvara väskan i eller använda till annat.

Hela vår kollektion är handgjord och tillverkad i kraftigt buffelskinn, har praktiska fickor, slitstarkt foder och YKK-dragkedjor i metall. För att göra skinnet tåligt, tillsätts vegetabiliska oljor i garvningsprocessen. Därefter vaxas ytan, vilket ger skinnet en underbar lyster. Skinnet kan skifta i färg och beror på att det suger upp oljan olika mycket. Detta ger produkten en naturlig utstrålning och är ett tecken på äkthet. Ta hand om din läderprodukt med godkända läderbehandlingsmedel så kommer den åldras vackert med tiden.

Vår leverantör består av ett garveri och en fabrik som samarbetar mycket nära, vilket gör det lätt att ha kontroll över hela tillverkningen. Fabriken är BSCI-certifierad och tar fullt ansvar och uppfyller samtliga krav detta innebär. Garveriet använder enbart EU-tillverkade kemiska produkter vid garvningen och inget krom som i dag är förbjudet - allt för att skapa trygghet, rättvisa och en bättre miljö.

Kontakta oss

Frågor om faktura och företag kontakta oss

Skinnfabriken / Wsevent
Karlavägen 26
55338 Jönköping
info@skinnfabriken.se
0708305199

Ta del av våra erbjudanden?

Följ oss på stilsäkert och få email om kommande kampanjer.